Samen recyclen

Organiseer jij in 2024 een vergunningsplichtig evenement in Horst aan de Maas en wil jij een hoogwaardige recycling van jouw bekers?

Verstappen helpt je graag. Wij nemen onze verantwoordelijkheid door het hele inzameling- en recycleproces voor jullie als organisatie te faciliteren en te bekostigen. Jouw bekers zijn onze grondstof!

Hoe werkt dat dan?

 1. Vul het contactformulier hiernaast in.
  • We vragen je hierbij een foto (van de onderkant) van de bekers toe te voegen die je gebruikt of een websitelink van de bekers die wilt bestellen. Het is belangrijk dat je de juiste bekers gebruikt, anders kunnen deze niet hoogwaardig gerecycled worden.
 2. Na aanmelding en goedkeuring van de bekers, krijg je van ons een toolkit.
  • Deze toolkit is af te halen op ons kantoor en wordt na het evenement – i.c.m. de gebruikte bekers – weer geretourneerd. Deze toolkit bestaat uit:
   • Rolcontainer(s) met transparante zakken voor de inzameling
   • Bekermunten (t.b.v. inzamelingssysteem).
   • Diverse promotie-uitingen om je recyclingsysteem te promoten
 3. Tijdens het evenement zamel je de bekers via de door ons aangereikte methode in.
  • Andere materialen zoals glas, papier of bedrukt plastic mogen er namelijk niet tussen zitten, anders belemmert dat de hoogwaardige recycling.
 4. Je levert de bekers bij ons kantoor in Horst in.
  • We plannen samen een afspraak en controleren of alles op de juiste manier is ingezameld. 

Meld je evenement aan

Indien meerdere dagen, dan vul je de datum in van de 1e dag
Bedrijfsnaam
bekers

623.416 bekers

Zoveel bekers hebben wij tot nu toe in 2024 hoogwaardig gerecycled. In samenwerking met organisatoren van evenementen in Horst aan de Maas hebben we deze bekers ingezameld en verwerkt tot grondstof. Zo kunnen wij er weer nieuwe verpakkingen van maken. Een sterk staaltje samen recyclen.

Onze voorwaarden voor dit initiatief

 • De organisator gebruikt één type beker, namelijk een onbedrukte PET-beker. Enkel deze bekers zijn hoogwaardig te recyclen. De organisator toetst altijd vooraf of de bekers hoogwaardig gerecycled kunnen worden door zich aan te melden via het contactformulier op deze pagina.
 • De organisator zorgt ervoor dat de bekers los van al het afval wordt ingezameld in de door ons beschikbaar gestelde rolcontainer(s) met transparante zakken.
 • Verstappen behoudt zicht het recht om bekers te allen tijde te weigeren als Verstappen van mening is dat:
  • De bekers niet op de juiste wijze zijn ingezameld (denk aan dat Verstappen niet voldoende kan controleren of de bekers zonder andere materialen zijn ingezameld).
  • Er te veel andere materialen tussen de bekers zit (denk aan confetti, kartonnen trays, andere soorten kunststof, organisch afval).
 • Verstappen is niet verantwoordelijk voor eventuele (afvoer)kosten die voortkomen uit het niet correct innemen van de bekers door de organisator. Dit is de verantwoordelijkheid van de organisator zelf.
 • De toolkit die Verstappen beschikbaar stelt wordt na het maken van een afspraak opgehaald door de organisator. De organisator tekent voor het ontvangen van de toolkit en het uiteindelijk retourneren van een schoongemaakte toolkit en in de staat zoals de kit ontvangen is.
Zijn kunststof verpakkingen duurzaam?

Vaak gestelde vragen:

De eerste stap is dat je het contactformulier op deze pagina invult. We vragen je hierbij een foto van de bekers toe te voegen die je gebruikt of een websitelink van de bekers die wilt bestellen. Het is belangrijk dat je juiste bekers gebruikt, anders kan er niet hoogwaardig gerecycled worden. Na aanmelding en goedkeuring van de bekers krijg je van ons een toolkit. Deze toolkit is af te halen op ons kantoor en wordt na het evenement – i.c.m. de gebruikte bekers – weer geretourneerd.

Wij kunnen alleen onbedrukte PET bekers gebruiken voor nieuwe verpakkingen. Meld je evenement aan via het contactformulier op deze pagina en stuur een foto/websitelink van de bekers die je gaat gebruiken. Wij kijken met je mee.

Als je een evenement organiseert, kun je de bekers kosteloos bij ons inleveren. Wij helpen je bij het correct inzamelen van de bekers en zorgen ervoor dat de bekers hoogwaardig gerecycled kunnen worden. Hoe makkelijk wil je het hebben!

Ja, de bekers moet je apart inzamelen. Vaak wordt dit gedaan door met een bekermunt te werken en de bekers achter de bar in te zamelen in transparante zakken. Als je meedoet aan dit initiatief, zullen wij kosteloos bekermunten en trolleys met transparante zakken aan jouw evenement beschikbaar stellen.

Nee, er zijn voor jou als organisator geen kosten verbonden aan dit initiatief. Het hele inzameling- en recycleproces faciliteren en bekostigen wij. In ruil daarvoor vragen wij dat onze samenwerking zichtbaar is op jullie evenement. 

Je kunt meedoen als je een vergunningsplichtig evenement bent en je evenement in de Gemeente Horst aan de Maas plaatsvindt. Onder de 250 personen kun je dus helaas niet meedoen.

Wij breiden onze recycletest dit jaar verder uit voor vergunningsplichting evenementen in de Gemeente Horst aan de Maas. Als je evenement buiten de Gemeente Horst aan de Maas plaatsvindt, kun je helaas niet meedoen.

Nee, we kunnen enkel één soort beker innemen. Als je meerdere soorten bekers hebt, vragen we je om over te stappen naar één soort beker die door ons goedgekeurd is om mee te kunnen doen.

Als er andere materialen tussen de bekers zit (denk aan confetti, kartonnen trays, glas, andere soorten kunststof, organisch afval) kunnen we de bekers niet innemen. Verstappen is niet verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt moeten worden als de bekers niet op correcte wijze zijn ingenomen door de organisator.

Deze toolkit bestaat uit:

 • Rolcontainer(s) met transparante zakken voor de inzameling;
 • Bekermunten (t.b.v. inzamelingssysteem);
 • Diverse uitingen om je duurzame recyclingsysteem mee te promoten.

Het belangrijkste dat we van je willen, zijn de gebruikte bekers, want dat is de grondstof voor onze verpakkingen. Daarnaast vinden we het gewoon super tof als je meewerkt aan het voorkomen van verspilling en dus een beetje
zorg draagt voor een zuivere stroom aan materiaal.

Nee, wij kunnen geen bekers leveren. Vaak liggen hier al andere afspraken aan vooraf en daarom dien je deze zelf in te kopen. Deze bekers laat je van tevoren wel altijd checken door ons via het contactformulier op deze website. 

De bekers kunnen na het evenement bij ons op locatie in Horst ingeleverd worden. Hiervoor maken we een afspraak. We controleren de bekers die ingeleverd worden. Als er andere materialen tussen de bekers zit (denk aan confetti, kartonnen trays, andere soorten kunststof, organisch afval) kunnen we de bekers niet innemen.

Als je gebruik maakt van ons aanbod, vragen we je om gebruik te maken van onze toolkit voor het inzamelen van de bekers. Zo zorgen we ervoor dat de bekers efficiënt ingezameld worden en makkelijk te controleren zijn.

Dit spreken we samen met de organisatoren af. Wij maken kosten om de bekers in te zamelen en te laten recyclen. In ruil daarvoor maken wij afspraken over de zichtbaarheid van onze samenwerking op jullie evenement. 

© 2024 - Verstappen Advanced Packaging
LR Internet