Verstappen breidt recycletest verder uit in de Gemeente Horst aan de Maas

Organisatoren van vergunningsplichtige evenementen in de Gemeente Horst aan de Maas kunnen in 2024 kosteloos hun gebruikte drinkbekers laten recyclen door Verstappen. Verstappen neemt haar verantwoordelijkheid door het hele inzameling- en recycleproces voor organisatoren te faciliteren en te bekostigen. Organisatoren die gebruik willen maken van het aanbod kunnen zich melden op de website van Verstappen.

Zichtbaar op verschillende evenementen
“Na de succesvolle test tijdens de carnavalsdagen, benaderde ons diverse organisatoren die mee wilden werken aan de vervolgtest”, aldus Mieke Verstappen. “Dit enthousiasme was voor ons het signaal om de test verder uit te breiden en alle organisatoren van vergunningsplichtige evenementen in Horst aan de Maas te willen helpen met het hoogwaardig recyclen van gebruikte drinkbekers.”.

Initiatief uit intrinsieke motivatie
“Wij hebben hierin geen winstoogmerk. Dat is op deze relatief kleine schaal ook gewoon niet mogelijk. Daarnaast kost het veel tijd en zorg. We willen gewoon graag de positieve kant van kunststof en de kracht van recyclen laten zien. Tegelijkertijd helpen we lokale organisatoren om hun evenement te verduurzamen. Daar krijgen we energie van.”.

Van beker naar verpakking
Nadat de bekers zijn ingezameld, wordt het materiaal eerst door Verstappen gekeurd. Andere materialen zoals glas, papier of bedrukt plastic mogen er namelijk niet tussen zitten, anders belemmert dat de hoogwaardige recycling. We willen er natuurlijk weer nieuwe voedselverpakkingen van kunnen maken. Met dit initiatief willen we laten zien dat het samen wel degelijk kan en dat we daarin als Verstappen als één van de weinige verder pionieren in hoogwaardige kunststof recycling.”, vertelt Mieke. “Ik hoop dat organisatoren zich bij ons melden om samen aan de slag te gaan.”.

Aanmelden
Organisatoren die meer informatie willen of hun evenement aan willen melden voor het initiatief van Verstappen kunnen zich inschrijven op www.verstappenpackaging.nl/bekers 

Verstappen breidt recycletest verder uit in de Gemeente Horst aan de Maas
Bekijk alle nieuwsberichten
© 2024 - Verstappen Advanced Packaging
LR Internet